2/6/08

Pirates...


Quan el llibret amb la partitura d'assaig del musical Mar i Cel va passar per les meves mans, no vaig ni imaginar en les dimensions que adquiriria la moguda que s'estava gestant. Al cor jove li feia il·lusió cantar l'himne dels pirates, i el vam reservar amb la promesa de fer-lo algun dia: aquest dia és ja a la cantonada. Després de rumiar sobre l'acompanayament instrumental, se'ns va ocórrer que un grup d'alumnes podria fer d'orquestra. I com que calia força soroll, hi varem implicar tots els alumnes de música de cambra junts.

Molts dies de penúries i patiments per preparar les partitures... val a dir que els músics s'hi entreguen, però no són professionals, i calen parts practicament personalitzades per a cada un d'ells. Hores i hores d'ordinador, nit rera nit el nostre himne dels pirates anava agafant forma. I ara que tots tenen la seva particel·la, toca el sacrifici personal de cada alumne -i bastant del seu professor d'instrument- per fer-ho sonar tot plegat.

I queda la feina grossa, però més agraïda: els assajos generals. Aquestes trobades multitudinàries on el cor jove, la coral d'adults i tots els músics plegats intentarem recrear aquest fragment d'un musical molt estimat a casa nostra. Pensar-ho, ja fa posar la pell de gallina.

Aneu-vos ambientant amb aquesta versió de l'any 1988.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada