11/10/11

Arriba el professor Foll Picapoll!

És la nova incorporació de Contrapunt... el professor Foll Picapoll, que acompanyarà la Coral Infantil (els mitjans) en l'aventura de la 45a Trobada del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya.
Aquest savi divertidíssim neix de la mà de l'escriptor Ramon Solsona, l'encarregat d'escriure el text de la cantata que interpretarem, i pren forma visual gràcies a l'art de la il·lustradora Montse Casas, que és qui ha fet la portada de la partitura.

Estem parlant de la cantata set dies que van canviar el món, amb música d'Antoni Ros-Marbà, escrita i composada expressament per a la 45a Trobada General. La cantarem entre 3000 nens i nenes, acompanyats per la JONC Filharmonia i dirigits per Manel Valdivieso.

El passat cap de setmana, els directors de les corals del SCIC varem tenir la sort de gaudir de la presentació oficial de la cantata amb tots aquests peixos grossos del món artístic: en Ros-Marbà dirigia un cor pilot (i després ens feia cantar també a nosaltres) i amb molta pedagogia ens feia notar quina part costaria més, o en quin fragment hauriem de tenir més cura treballant amb les nostres corals. El millor de tot, però, era la seva passió i l'entusiasme, amb un total convenciment de que la cantata serà un èxit i farà les delícies dels cantaires més exigents. Veure una persona tan important en el món musical abocat a un projecte per a nens amb tanta entrega ja fa que els directors ens anem cap a casa amb més ganes de començar a estudiar, i aviat, a ensenyar les primeres notes del... tatxàn, tatxàaaaan!!

També va venir en Ramon Solsona, l'artífex de la història, explicant-nos com del paper en blanc va passar a crear la història que recrea els set dies de la creació, de manera absolutament divertida i desconcertant. No vull avançar res perquè les sorpreses quedin garantides... Igualment va assistir en Manel Valdivieso, el director que farà cantar les 3000 veus al Palau d'Esports de Badalona. La veritat és que, el fet que vinguin tots desinteressadament a mostrar la seva feina ha estat una mostra de la voluntat que tenen en fer bé les coses.

Doncs bé, ben aviat... en Picapoll ens explicarà les seves teories de la creació del món!

2 comentaris:

  1. Ja ha arribat el Professor Foll Picapoll!! Us desitjo que el gaudiu tant com ho he pogut fer jo. Salutacions.

    ResponElimina
  2. El foll pica-poll esta molt bé i el gaudirem tots junts ... É s un bon tema . Gracies foll Picapoll JIJIJi :) ;) =) :O

    ResponElimina